Duiken en snorkelen in Indonesië

Een van de meest mooie bestemmingen om het onderwaterleven te ontdekken is Indonesië. Het land bestaat uit vele eilanden dat een grote variatie brengt aan de wateren. Zeer grote zeedieren zoals walvishaaien en manta’s, maar ook een tal van kleinere vissoorten. Het land beschikt ook over onderwater scheepswrakken en grotten die te ontdekken zijn. Kortom een perfecte bestemming om zee te ontdekken op allerlei manieren. Er worden jaarlijks steeds nieuwe soorten zeedieren ontdekt en we zijn nog lang niet uitgekeken. Klinkt dit niet hartstikke interessant?

bali2
bali3

Het meest bekende eiland dat bekend staat om een resort is Bali. In Bali zijn er mogelijkheden om te duiken op diverse moeilijkheidsgraden. Zowel voor beginners als ervaren duikers is dit een schitterende duik die men kan nemen. Langs de rotswanden van het eiland en langs de koraalriffen om diersoorten te ontdekken. Bali staat bekend als een van de rijkste duikgebieden ter wereld en ligt in de zogenaamde koraaldriehoek van Zuidoost-Azië. Dat betekent dat een hoop van de totale rijkdom aan vissen ook in dit koraal te vinden zijn. Bali beschikt daarnaast over een aantal top muck duikstekken, waarbij zeedieren als de dragonettes en mimic octopus te vinden zijn.

De zogenoemde Secret Bay ligt in het noord-westen van Bali in Gilimanuk . Het is te bereiken per veerboot en hier vind je een duikstek dat toffe diersoorten heeft. Door het vulkanische zand zien vele soorten het als een veilige plek om te verblijven. De afstand naar dit duikstek is ongeveer vier uur rijden, maar zorgt voor een unieke ontdekkingstocht. Deze plek was oorspronkelijk ontdekt door een Japanse onderwater fotograaf. Het is sindsdien een enorm populaire plek geworden voor duikers en er zelfs toiletten en douchen gebouwd voor de toeristen. Duikers waarderen de diversiteit van deze plek en komen daarom graag jaarlijks minimaal één keer terug.