Kajakken met schitterend uitzicht in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land om te kajakken. Er zijn een hoop plekken waar er gepeddeld kan worden met schitterende uitzichten. Onder de reizigers een van de populairste activiteiten, bij het kajakken wordt er gebruik gemaakt van een dubbelbladige peddel en is het bootje volledig afgedekt tot tegenstelling van een kano. Maar de watersporten zijn nauw verbonden aan elkaar. Het geeft een unieke beleving doordat je dicht op het water zit en toffe tochten kunt maken. Een heerlijke ontspannen activiteit die op eigen tempo is uit te voeren en hartstikke gezellig is om met vrienden en familie te doen.

nor2
nor3

Vestfjorden is een van de locaties die het mooist zijn om op te kajakken. Het is daarbij ook nog eens dichtbij de stad Oslo en daarom prachtig om te zien wat voor mooie natuur er dicht bij de stad gelegen ligt. De prachtige gebergtes en de rivier ertussen waardoor heen gevaren wordt is een unieke beleving. Het is een ervaring waardoor je lekker tot je rust komt en kan genieten van de stilte. Het diepe blauwe water dat een reflectie afgeeft van de bergen en zon, waardoor er ook een mooie groene kleur in het water ontstaat. Op een willekeurige plek aanmeren om even tot rust te komen en een kleine wandeling te maken langs de bergen. In één woord is het zeker genieten voor elke reizigers die ervan houdt om actief bezig te zijn.

Tussen Noorwegen en de Noordpool zijn uitdagendere tochten te maken. Voor de mensen die van extreem houden zijn grote ijskappen te ontdekken waar zelfs ijsberen te vinden zijn. Ongerepte natuur en zelfs het Noorderlicht zijn te vinden. In de zomer komt de zon in de nacht op en dan maakt dat er lange dagen gevaren kan worden. Het overnachten gebeurd dan in kleine huisjes van hout. Dit is een geweldige ervaring om het water in het Noorden van dichtbij te zien en om te zien wat de gevolgen zijn van de mens en de klimaatverandering.