Surfen op eiland Siargao

Siargao is een eiland dat gelegen ligt in de Filipijnse provincie Surigao del Norte en is een prachtig plaats om aan watersporten te doen. Het eiland staat bekend om mogelijkheden om te surfen. En het is ook nog een heerlijk plekje om te vertoeven aan het strand. Het eiland ligt gelegen in het Noorden van de provincie. Het is een typische plek waar je rustig kan wegdromen en alle zorgen kan vergeten. Waar je het gevoel krijgt dat je te kort hebt gespendeerd en maar niet weg wilt van de locatie. Naast de watersporten heeft het eiland nog meer te bieden op het land: denk aan de mooie typische rijstvelden, bossen met indrukwekkende watervallen en koraalriffen. Allemaal te bezoeken op één paradijselijk eiland.

fili2
fili3

Een natuurlijke infinity pool, ook wel de Magpupungko pool genoemdn is een van de plekken de iedereen moet gezien hebben bij een bezoek van het eiland. Het is een prachtig stukje natuur met extreem helder water en omringd door een groot rif dat het een unieke belevenis geeft. In de middag is deze plek zo populair dat het vol zit met toeristen, waardoor je niet kunt genieten van de rustgevende elementen. Bezoek het plekje daarom in de vroege ochtend voor de optimale ervaring en geniet van haar schoonheid en rust.

De toeristen die voor het surfen naar Siargao komen kunnen ook genieten van de tropische plekken de golven. De beste reistijd is in de nazomer en herfst. Het is altijd moeilijk te voorspellen de zeeën doen, maar rond deze tijd heb je de beste kansen. Op een aantal kilometer naar het strand zijn luxe bungalows te vinden met airco. En daarnaast tentjes en barretjes waarbij je in de avond heerlijk kan genieten en uitrusten van de watersporten die in de middag worden uitgevoerd. Kortom is het een perfecte locatie om tot rust te komen en één te worden met de natuur. Even uit de dagelijkse ritme en lifestyle zoals we dat hier in Nederland gewend zijn!